Uticaj režima pečenja na kvalitet opekarskih proizvoda
2009
Преузимање 🢃
Конференцијски прилог (Објављена верзија)
Метаподаци
Приказ свих података о документуАпстракт
Termički tretman višekomponentnih sirovinskih smeša, u procesu proizvodnje opekarskih
proizvoda ima veliki uticaj na kvalitet finalnog procesa. Racionalizacija proizvodnje i unapređenja
procesa pečenja a naročito dužine trajanja procesa pečenja kao i određivanje optimalnog režima
pečenja je značajno ne samo sa stanovišta energetske efikasnosti već i sa stanovišta kvaliteta
finalnih proizvoda. U ovom radu je dat prikaz analize kvaliteta opekarskih proizvoda iz jedne
fabrike pre i nakon implementacije predloženih mera za uspostavljanje optimalnog režima pečenja,
na osnovu analize podataka sa krive pečenja snimljene u pogonu. Analiza kvaliteta gotovih
proizvoda izvršena ja na osnovu važećih SRPS standara i EN 771 +A1: 2005 standarada.
Кључне речи:
masonry product / firing curve / standardИзвор:
Zbornik radova sa 14. Simpozijuma Termiče nauke i inženjerstva Srbije, Soko Banja, 2009, 121-128Издавач:
- Mašinski fakultet, Niš
Институција/група
Institut za ispitivanje materijalaTY - CONF AU - Vasić, Miloš AU - Radojević, Zagorka AU - Maričić, Milenko PY - 2009 UR - http://rims.institutims.rs/handle/123456789/646 AB - Termički tretman višekomponentnih sirovinskih smeša, u procesu proizvodnje opekarskih proizvoda ima veliki uticaj na kvalitet finalnog procesa. Racionalizacija proizvodnje i unapređenja procesa pečenja a naročito dužine trajanja procesa pečenja kao i određivanje optimalnog režima pečenja je značajno ne samo sa stanovišta energetske efikasnosti već i sa stanovišta kvaliteta finalnih proizvoda. U ovom radu je dat prikaz analize kvaliteta opekarskih proizvoda iz jedne fabrike pre i nakon implementacije predloženih mera za uspostavljanje optimalnog režima pečenja, na osnovu analize podataka sa krive pečenja snimljene u pogonu. Analiza kvaliteta gotovih proizvoda izvršena ja na osnovu važećih SRPS standara i EN 771 +A1: 2005 standarada. PB - Mašinski fakultet, Niš C3 - Zbornik radova sa 14. Simpozijuma Termiče nauke i inženjerstva Srbije, Soko Banja T1 - Uticaj režima pečenja na kvalitet opekarskih proizvoda EP - 128 SP - 121 UR - https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_rims_646 ER -
@conference{ author = "Vasić, Miloš and Radojević, Zagorka and Maričić, Milenko", year = "2009", abstract = "Termički tretman višekomponentnih sirovinskih smeša, u procesu proizvodnje opekarskih proizvoda ima veliki uticaj na kvalitet finalnog procesa. Racionalizacija proizvodnje i unapređenja procesa pečenja a naročito dužine trajanja procesa pečenja kao i određivanje optimalnog režima pečenja je značajno ne samo sa stanovišta energetske efikasnosti već i sa stanovišta kvaliteta finalnih proizvoda. U ovom radu je dat prikaz analize kvaliteta opekarskih proizvoda iz jedne fabrike pre i nakon implementacije predloženih mera za uspostavljanje optimalnog režima pečenja, na osnovu analize podataka sa krive pečenja snimljene u pogonu. Analiza kvaliteta gotovih proizvoda izvršena ja na osnovu važećih SRPS standara i EN 771 +A1: 2005 standarada.", publisher = "Mašinski fakultet, Niš", journal = "Zbornik radova sa 14. Simpozijuma Termiče nauke i inženjerstva Srbije, Soko Banja", title = "Uticaj režima pečenja na kvalitet opekarskih proizvoda", pages = "128-121", url = "https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_rims_646" }
Vasić, M., Radojević, Z.,& Maričić, M.. (2009). Uticaj režima pečenja na kvalitet opekarskih proizvoda. in Zbornik radova sa 14. Simpozijuma Termiče nauke i inženjerstva Srbije, Soko Banja Mašinski fakultet, Niš., 121-128. https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_rims_646
Vasić M, Radojević Z, Maričić M. Uticaj režima pečenja na kvalitet opekarskih proizvoda. in Zbornik radova sa 14. Simpozijuma Termiče nauke i inženjerstva Srbije, Soko Banja. 2009;:121-128. https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_rims_646 .
Vasić, Miloš, Radojević, Zagorka, Maričić, Milenko, "Uticaj režima pečenja na kvalitet opekarskih proizvoda" in Zbornik radova sa 14. Simpozijuma Termiče nauke i inženjerstva Srbije, Soko Banja (2009):121-128, https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_rims_646 .