Приказ основних података о документу

dc.creatorVasić, Miloš
dc.creatorRadojević, Zagorka
dc.creatorMaričić, Milenko
dc.date.accessioned2023-11-08T14:14:47Z
dc.date.available2023-11-08T14:14:47Z
dc.date.issued2009
dc.identifier.isbn978-86-80587-96-7
dc.identifier.urihttp://rims.institutims.rs/handle/123456789/646
dc.description.abstractTermički tretman višekomponentnih sirovinskih smeša, u procesu proizvodnje opekarskih proizvoda ima veliki uticaj na kvalitet finalnog procesa. Racionalizacija proizvodnje i unapređenja procesa pečenja a naročito dužine trajanja procesa pečenja kao i određivanje optimalnog režima pečenja je značajno ne samo sa stanovišta energetske efikasnosti već i sa stanovišta kvaliteta finalnih proizvoda. U ovom radu je dat prikaz analize kvaliteta opekarskih proizvoda iz jedne fabrike pre i nakon implementacije predloženih mera za uspostavljanje optimalnog režima pečenja, na osnovu analize podataka sa krive pečenja snimljene u pogonu. Analiza kvaliteta gotovih proizvoda izvršena ja na osnovu važećih SRPS standara i EN 771 +A1: 2005 standarada.sr
dc.language.isosrsr
dc.publisherMašinski fakultet, Nišsr
dc.rightsopenAccesssr
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.sourceZbornik radova sa 14. Simpozijuma Termiče nauke i inženjerstva Srbije, Soko Banjasr
dc.subjectmasonry productsr
dc.subjectfiring curvesr
dc.subjectstandardsr
dc.titleUticaj režima pečenja na kvalitet opekarskih proizvodasr
dc.typeconferenceObjectsr
dc.rights.licenseBY-SAsr
dc.citation.epage128
dc.citation.spage121
dc.identifier.fulltexthttp://rims.institutims.rs/bitstream/id/1357/bitstream_1357.pdf
dc.identifier.rcubhttps://hdl.handle.net/21.15107/rcub_rims_646
dc.type.versionpublishedVersionsr


Документи

Thumbnail

Овај документ се појављује у следећим колекцијама

Приказ основних података о документу