Приказ основних података о документу
Uticaj režima pečenja na kvalitet opekarskih proizvoda
dc.creator | Vasić, Miloš | |
dc.creator | Radojević, Zagorka | |
dc.creator | Maričić, Milenko | |
dc.date.accessioned | 2023-11-08T14:14:47Z | |
dc.date.available | 2023-11-08T14:14:47Z | |
dc.date.issued | 2009 | |
dc.identifier.isbn | 978-86-80587-96-7 | |
dc.identifier.uri | http://rims.institutims.rs/handle/123456789/646 | |
dc.description.abstract | Termički tretman višekomponentnih sirovinskih smeša, u procesu proizvodnje opekarskih proizvoda ima veliki uticaj na kvalitet finalnog procesa. Racionalizacija proizvodnje i unapređenja procesa pečenja a naročito dužine trajanja procesa pečenja kao i određivanje optimalnog režima pečenja je značajno ne samo sa stanovišta energetske efikasnosti već i sa stanovišta kvaliteta finalnih proizvoda. U ovom radu je dat prikaz analize kvaliteta opekarskih proizvoda iz jedne fabrike pre i nakon implementacije predloženih mera za uspostavljanje optimalnog režima pečenja, na osnovu analize podataka sa krive pečenja snimljene u pogonu. Analiza kvaliteta gotovih proizvoda izvršena ja na osnovu važećih SRPS standara i EN 771 +A1: 2005 standarada. | sr |
dc.language.iso | sr | sr |
dc.publisher | Mašinski fakultet, Niš | sr |
dc.rights | openAccess | sr |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/ | |
dc.source | Zbornik radova sa 14. Simpozijuma Termiče nauke i inženjerstva Srbije, Soko Banja | sr |
dc.subject | masonry product | sr |
dc.subject | firing curve | sr |
dc.subject | standard | sr |
dc.title | Uticaj režima pečenja na kvalitet opekarskih proizvoda | sr |
dc.type | conferenceObject | sr |
dc.rights.license | BY-SA | sr |
dc.citation.epage | 128 | |
dc.citation.spage | 121 | |
dc.identifier.fulltext | http://rims.institutims.rs/bitstream/id/1357/bitstream_1357.pdf | |
dc.identifier.rcub | https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_rims_646 | |
dc.type.version | publishedVersion | sr |